MAGASINET

ADFÆRD

 

ADFÆRD er Dansk Nudging Netværks egenproducerede magasin med fokus på videreformidling af projekter og eksperimenter og den nyeste viden inden for nudging og adfærdsindsigter. Magasinet er publiceret af iNudgeyou – The Applied Behavioural Science Centre.

MAGASINET ADFÆRD | VINTER 2024

 

Magasinet ADFÆRD, vinter 2024, bringer denne gang både dybe, relevante og mere kuriøse emner. Alt sammen med det formål at øge forståelsen for, hvordan vi arbejder med anvendt adfærdsforskning.

Blandt de dybere emner kan du læse adfærdsforsker og stifter af netværket Pelle Guldborg Hansens artikel: “Man kan ikke flyve med lånte fjer: Hvorfor ‘Adfærdsdesign’ må stoppe med at påkalde sig viden og autoritet fra adfærdsvidenskaberne og Adfærdsindsigter,” som, ligesom titlen indikerer, definerer begreberne Adfærdsdesign, Adfærdsindsigter, og adfærdsvidenskab en gang for alle. 

Derudover kan du læse om netværksmedlem og tidligere deltager på grunduddannelsen, Rikke Skoumanns projekt, som undersøgte, hvordan man ved brugen af adfærdsindsigter kunne få danskerne til at vælge de sundere alternativer i supermarkedet. Rikke har udarbejdet et meget grundigt analysearbejde for at finde frem til nogle meget lovende strategier i hendes case – altsammen udført i gode og letforståelige modeller og figurer. 

I samme supermarkedstema kan du læse om projektet “Nudge for Sundhed,” som adfærdsanalytiker Jesper Elbæk Jensen har stået i spidsen for i samarbejde med Fødevarestyrelsen, Rådet for sund mad, Dansk Gartneri og Fødevarepartnerskabet for sundhed og klima. De har udforsket adfærdsændrende tiltag i supermarkeder. Her er der blevet udformet og testet tre forskellige nudges i danske supermarkeder, som, med små justeringer, leverer meget imponerende resultater!

2023 har selvfølgelig også været et år med stort fokus på bæredygtighed, og det afspejler sig i projektet “Nudge My Tour,” – et EU-projekt, der har til formål at udbrede viden om anvendt adfærdsvidenskab med særligt fokus på bæredygtig turisme i Europa.

Sidst, men absolut ikke mindst, skal du selvfølgelig også et smut med til Brasilien, som vi har skrevet en reportage om, med en masse gode billeder. Pelle, Caroline og Jesper var nemlig på tur til Brasília i efteråret for at besøge og rådgive regeringens nye adfærdsenhed ‘CINCO’!

 

Rigtig god læselyst!

MAGASINET ADFÆRD | tidligere numre

ADFÆRD | august 2023

ADFÆRD | december 2022

ADFÆRD | Sommer 2020

ADFÆRD | Januar 2017

ADFÆRD | August 2016

Share This