Nudge teori

Litteratur

 

Hvis du vil vide hvordan menneskers adfærd og valg bliver formet og påvirket, så er der en lang række ressourser du kan kaste dig over. Her har vi udvalgt de bøger, artikler og videoer, vi mener forklarer nudging, adfærdsvidenskab og mennesker bedst. Uanset hvad du vælger at kigge nærmere på fra denne side, så lover vi, det giver noget at tænke over og lever op til videnskabelige standarder.

Nudge, Thaler Sunstein

Nudge - Improving Decisions About Health, Wealth and Happiness

Af Richard Thaler, Adfærdsøkonom fra Chicago Booth & Cass Sunstein, jurist fra Harvard Universitet fra 2008. Bogen der startede nudge bølgen.

At Tænke Hurtigt og Langsomt

Af Daniel Kahneman. Bogen går i dybden med forståelsen af det menneskelige adfærdssystem, som kort forklaret er styret af to systemer; et hurtigt og intuitivt og et langsomt og refleksivt system.

Slim By Design - mindless eating solutions

Af Brian Wansink. I denne bog introduceres løsninger til at designe vores mest anvendte spiserum til at implementere positive ændringer i hvordan vi nemmere styrer vores kost.

 

 

Real World Research

Af Colin Robson. Denne bog forklarer de forskellige trin, der er nødvendige for at udføre anvendt forskning på et højt fagligt niveau i den virkelige verden.

 

Why Nudge - The Politics of Libertarian Paternalism.

Af Cass Sunstein, Juraprofessor fra Harvard Universitet. Juridisk teori kombineres med adfærdsøkonomi for at lave en ny diskussion om det område regeringen har indflydelse på bl.a. rygning, kørsel, sundhed og andre meget offentlige spørgsmå

Simpler - The Future og Government

Af Cass Sunstein. I denne bog viser Sunstein, hvilke tiltag, der blev taget under hans tid i Det Hvide Hus, og hvorfor amerikanerne er bedre stillet som følge heraf og hvad fremtiden har i vente.

 

The Power of Habit - why we do what we do and how to change

Af Charles Duhigg. Denne bog tager os igennem videnskabelige opdagelser, der forklarer, hvorfor der findes vaner, og hvordan de kan ændres.

 

 

Hvad er Nudging?

Af Pelle Guldborg Hansen, formand for DNN

Nudge and the Manipulation of Choice

Af Pelle Guldborg Hansen, formand for DNN & Andreas Maaløe Jespersen, Ph.d studerende ved RUC.

The Definition of Nudge and Libertarian Paternalism: Does the Hand Fit the Glove?

Af Pelle Guldborg Hansen, formand for DNN & Lektor på RUC.

Scarcity - Why Having Too Little Means So Much.

Af Sendhill Mullanithan & Eldar Shafir. Denne bog viser psykologien bag alle som kæmper for at klare sig med mindre, end de har brug for. De samme mekanismer går nemlig igang uanset om vi mangler penge, kærlighed eller tid.

 

 

DNN inviterer dig med på Danmarks bedste uddannelse i nudging.

ADFÆRD august 2016

ADFÆRD er DNNs egenproducerede magasin.

ADFÆRD Januar 2017

ADFÆRD er DNNs egenproducerede magasin. I Januar udgaven af ADFÆRD var der fokus på temaerne “Adfærd og Arkitektur” og “Public Policy”.Share This