Kommende arrangementer i Dansk Nudging Netværk

Mere info kommer snart!

Tidligere arrangementer i Dansk Nudging Netværk

Netværksmøde i København og i Aalborg: Nudging og Adfærdsindsigter er kommet for at blive

I de sidste år har Nudging og Adfærdsindsigter spredt sig som en steppebrand inden for mange institutioner, organisationer og virksomheder – ikke blot internationalt, men også her i Danmark. I kølvandet er der blevet udgivet en del rapporter og mange forskellige, mere eller mindre gennemtænkte, oversigter over adfærdsindsigter.

Dette netværksmøde vil omhandle tilblivelsen af BASIC-frameworket, samt en kort introduktion til de 5 faser i frameworket. Introduktionen vil blive givet af Pelle Guldborg Hansen, adfærdsforsker fra Roskilde Universitet, der har udviklet BASIC på baggrund af 10 års arbejde med adfærdsindsigter. Herefter er det ønsket at diskutere med medlemmerne, hvordan I vil kunne anvende BASIC i jeres hverdag.

Netværksmøde: København den 29. august 2019
Tid: Kl. 15.30-18.00
Sted: Huks Fluks
Gråbrødretorv 8, 1154 København K

Netværksmøde: Aalborg den 5. september 2019
Tid: Kl. 16.00-18.00
Sted:Professionshøjskolen UCN
Selma Lagerløfs Vej 2, 9220 / Aalborg Ø

Netværksmøderne er gratis for medlemmer i Dansk Nudging Netværk

Netværksmøde: Sådan anvender du nudging og adfærdsindsigter effektivt og ansvarligt

Hvilke værktøjer har man til rådighed for at anvende nudging og adfærdsindsigter? Og hvordan sikrer man at overholde det etiske ansvar, når ønsket er at ændre ved menneskers adfærd?

Dette netværksmøde svarer netop på disse spørgsmål ved at introducere BASIC – A Toolkit & Ethical Guidelines for Apply Behavioral Insights til Public Policy. En ny ramme, der er beregnet til offentlige politiske beslutningstagere, forskere og praktikere, der er interesserede i at anvende nudging i offentlig politik udvikling, design og levering.

Netværksmøde den 22. november 2018

Tid: Kl. 10.00-12.00

Sted: SEGES, Agro Food Park 15, 8200 Aarhus

Netværksmødet er gratis for medlemmer i Dansk Nudging Netværk

Temamøde den 4. april: Organ Donation

Hvad virker bedst: Defaults eller prompts? Hvilke etiske dilemmaer er forbundet med brugen af henholdsvis defaults og prompts i forsøget på at ændre menneskers adfærd – og hvad sker der med denne overvejelse, når vi øger alvoren af det, der står på spil? Dette, og meget mere, skal vi diskutere ved næste temamøde, hvor vi tager afsæt i indsatser ifm. forsøget på at øge mængden af organ donorer. Vi kommer ind på konkrete cases og eksperimenter foretaget i DNN regi samt erfaringer gjort i resten af verden.

Er du i tvivl om hvad defaults og prompts egentlig er, så bør du deltage i dette arrangement, for at lære disse to essentielle nudge-begreber godt at kende  – og er du omvendt en haj til defaults, så bør du deltage for at bidrage til en rig diskussion om konkrete erfaringer, viden, etik og ansvar.

Temamødet afholdes den 4. april, kl 9.30-12.30. Tilmeld dig i god tid, hvis du vil sikre dig en plads.

Arrangementet er gratis for medlemmer.

Inspirationsarrangement den 16. februar 2017: Public Policy

Vores næste arrangement bliver en inspirationsfest uden lige, når vi taler om nudgings potentialer ifm. udviklingen af offentlige politikker. Det er et emne, hvor vores formand har særligt meget på sinde, og som mange af vores medlemmer beskæftiger sig med i den ene eller anden retning.

Vi kommer bl.a. til at snakke om OECD’s arbejde med adfærdindsigter i regulatory policy, som er under rygende udvikling. OECD’s arbejde foregår i samarbejde med London School of Economics, Ideas42 og ikke mindst The European Nudging Network (TEN); DNN’s “søster”.  Det kan du læse mere om her: http://www.oecd.org/gov/regulatory-policy/behavioural-economics.htm.

 

Tid: 9.30-12.00

Sted: NaturErhvervstyrelsen, Nyropsgade 30, 1780 København V.

Temamøde den 28. oktober

Dansk Nudging Netværk inviterer til temamøde den 28. oktober!

Tema: Adfærd og Arkitektur

 

Talere:

Pelle Guldborg Hansen (Formand for Dansk Nudging Netværk)

Casper Holm (Regime)

Helle Juul (Juul Frost Arkitekter)

 

Tid: kl. 9-12

Placering: Hos Juul Frost Arkitekter beliggende på Refshalevej 147, 1432 København K.

Pris: Gratis for medlemmer

 

 

Byen for Livet workshop den 27. oktober

Den 27. oktober 2016 var Dansk Nudging Netværk med til at holde en workshop sammen med Byen for Livet. Byen for Livet er en kommende demensbydel i Odense, og workshoppen drejede sig om at udvikle nudges til folk med demens. Idéuviklingen foregik gennem   et spil udviklet specielt til formålet. Se billeder fra workshoppen til højre!

 

DNN Nudgeaton

Dansk Nudging Netværk har tidligere stået for at lave Nudge Case Competition, hvor medlemsorganisationerne indsender problemstillinger, som studerende fra Roskilde Universitet kan udvælge til at arbejde med i en 3 ugers workshop i nudging. I år fortsætter vi traditionen, men bruger fremover et begreb, som bedre beskriver formålet, nemlig: Nudgeaton.

Dette års Nudgeaton vil ikke ikke kun vare 3 uger, men faktisk et helt semester! I de første 3 uger, vil de studerende blive undervist i nudging-teori og -metode af DNN’s formand, Pelle Guldborg Hansen, og de vil blive præsenteret for flere problemstillinger og vælger selv, hvad de ønsker at arbejde med. Derefter vil de fortsætte deres hårde arbejde frem til slutningen af december, hvor deres projektrapporter skal afleveres, og projektsamarbejdet med jer derfor afsluttes.

For at præsentere din(e) problemstilling(er) for de studerende, skal vi bruge en ét-sides beskrivelse fra dig, som bør indeholde følgende:

  • Uddybende beskrivelse af problemstilingen
  • Ønsker til samarbejdsform og projektgruppe
  • Beskrivelse af virksomheden
  • Navn, mail og telefonnummer på kontaktpersonen

DNN Nudgeaton starter den 26. september, så skynd dig at sende dine problemstillinger til os, hvis du ikke vil gå glip af muligheden!

Inspirationsarrangement den 25. august 2016: Nudging mod madspild

Den 25. august inviteres Dansk Nudging Netværks medlemmer til endnu et spændende inspirationsarrangement, der kan give et nyt perspektiv på menneskers adfærd, som I kan bruge i jeres arbejde. Temaet denne gang er Nudging mod madspild.

Vi har fået æren af at præsentere fire spændende oplægsholdere, der kommer og giver hver deres perspektiv på, hvordan adfærdsvidenskab kan bruges til at løse samfundets udfordringer med madspild og overspisning:

Pelle Guldborg Hansen – Lektor i adfærdsforskning ved Roskilde Universitet, formand for Dansk Nudging Netværk og medstifter af The European Nudging Network.

Katrine Lund Skov – Adfærdsøkonom og researcher hos iNudgeyou.

Massimo Cesareo – PhD studerende ved Det Internationale Sprog- og Medie Universitet (IULM) i Milano, og er en del af Italiens svar på DNN, Nudge Italia.

Marco Tagliabue – PhD studerende ved Høgskolen i Oslo og Akershus.

 

Der er begrænsede pladser. Tilmelding sker ved at skrive en mail til os.

 

Tid og dato: 25/8-2016 kl. 9.30-12.00

Sted: Metropol, Ernæring og Sundhedsuddannelsen. Adresse: Pustervig 8, København K.

Pris: Gratis for medlemmer. (Studerende kan deltage for 99 kr.)

 

Share This